Novius Academy


 

Bedrijfsarchitectuur

Als Novianen zijn we altijd in ontwikkeling en apetrots op onze kennis, ervaringen en gedachtegoed. Er is niets dat wij liever doen dan deze met jullie te delen. De Novius Academy biedt daarom een brede selectie aan opleidingen aan. Een ding staat vast: Jij bent altijd in ontwikkeling, zowel in kennis als in vaardigheden. We dagen je daarom uit een kijkje te nemen door het aanbod van onze opleidingskalender Architectuur, er zit vast iets voor je tussen!

Nieuw boek: Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuurmethode

Na het spraakmakende boek ‘Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuur Methode’ van Guido Bayens en Hans Tönissen in 2013, presenteren we het vernieuwde en gemoderniseerde boek ‘Bedrijfsarchitectuur - Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting op basis van Novius Architectuur Methode’, geschreven door Guido Bayens, Ayla Bayens, Marco Groenestein en Hans Tönissen.

Deze veelbelovende herdruk belicht de meest recente ontwikkelingen en inzichten op het gebied van bedrijfsarchitectuur, en biedt een verfijnde benadering voor het vormgeven van een samenhangende bedrijfsinrichting. “De wereld waarin wij leven met moderne technologie gaat heel snel. Dan moet je ook relatief snel je aanpak van die moderne wereld herzien. En dat is wat we in dit boek doen”, aldus Guido Bayens.


“Tijd voor doorontwikkeling in het vak”


De wereld is continu in beweging. Ook de wereld van de bedrijfsarchitectuur staat niet stil. Moderne technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe inzichten in de bedrijfsinrichting. Daaruit volgt het vernieuwde en gemoderniseerde boek ‘Bedrijfsarchitectuur - Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting op basis van Novius Architectuur Methode’ van Guido Bayens, Ayla Bayens, Marco Groenestein en Hans Tönissen. 

Comprehensive architecture

In het boek wordt er een nieuwe term geïntroduceerd: comprehensive architecture. Deze term combineert ontwerpactiviteiten die vroeger vaak gescheiden waren. “Namelijk een combinatie van een bouwkundige architect, een engineer en een IT-architect. Wij hebben in dit boek ervoor gezorgd dat die drie werelden bij elkaar gebracht worden. Vanuit de overtuiging dat je naar deze vorm van integrale ontwerpen toe moet werken, wil je een optimaal ontwerp krijgen. Op deze wijze hebben we ook de pier op Schiphol gebouwd.”

Bedrijfsarchitectuur optimaliseert de bedrijfsvoering en informatievoorziening, en maakt stapsgewijze, samenhangende veranderingen mogelijk.

Het boek “Bedrijfsarchitectuur” beschrijft de succesvolle aanpak van de werkwijze van de bedrijfsarchitecten van Novius. Deze aanpak kan toegepast worden in uiteenlopende organisaties: bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties. De Novius architectuurmethode sluit aan op zowel een meer traditionele projectmatige aanpak van verandering, als ook op een agile werkwijze.

Het boek is een leidraad voor het ontwikkelen van een integrale architectuur. De methode leidt tot een samenhangend ontwerp voor klantinteractie, werkprocessen, organisatie-inrichting, informatievoorziening en datagedreven werken. Dit ontwerp vormt de basis voor het realiseren van uw bedrijfsdoelen.

Adviesgroep Novius – a company of Royal HaskoningDHV – hoort al jaren bij de top van de adviesbureaus op dit gebied van Nederland.

Lees het volledige nieuwsbericht over de lancering van: Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius architectuurmethode.


Wil jij het boek bestellen? Klik hieronder op de button.

Maak kennis met Comprehensive Architecture

Onze leading professional vertelt je in vogelvlucht waar Comprehensive Architecture over gaat.

Hoe helpt Enterprise Architectuur jou in de praktijk? Bekijk hieronder welke opleiding bij jouw past en schrijf je in!

Architectuur Academy

Wil jij structuur geven aan je organisatie en haar digitale transformatie?

Datums: 17, 18 september, 9, 10, 29, 30 oktober, 12 en 26 novemberTijdsduur: 8 dagen

Investering: € 6400,- (Excl. BTW)

Architectuur

What's new in Enterprise Architecture?

Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in bedrijfsarchitectuur!

Datum: 3 en 16 september

Tijdsduur: 2 dagen

Investering: € 1600,- (Excl. BTW)

Of neem deel aan de  opleiding die op 29 november start.

Battle

Of Disruption

Krijg inzicht in wat digitale transformatie voor jou betekent!

Datum: 14 meiTijdsduur: 4 uur

Investering: € 400 (Excl. BTW)

Of neem deel aan de game die 13 november plaatsvindt.

Meld je direct aan voor een van onze opleidingen!

Benieuwd wat de Novius Academy nog meer aanbiedt?

Alle Novius opleidingen kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie over onze opleiding(en) kun je contact opnemen met ons kantoor door een e-mail te sturen naar novius.academy@rhdhv.com. Of bekijk het volledige opleidingsaanbod via de button hieronder.

 Bedrijfsarchitectuur is de discipline van samenhang en samenwerken. Even sparren of behoefte aan meer informatie? We spreken je graag!