Advanced Architecture

Opleiding

Wil jij weten hoe je architectuur binnen je organisatie kan verbeteren?

De praktijkgerichte training voor ervaren architecten om de stap van ontwerper naar trusted advisor van het management te maken. Novius ‘Advanced Architecture’ is dé manier om de drie V’s – Vaardigheden, Vakmanschap en Veranderaanpak – optimaal met elkaar in balans te brengen. Gericht op het maken van een aanpak voor jouw specifieke casus.

Dit ben jij

De opleiding Advanced Architecture is voor HBO+ professionals met 5 tot 15 jaar ervaring. Zoals ervaren domeinarchitecten, enterprise- en leadarchitecten, senior informatieadviseurs en informatiemanagers.


Dit wil je leren

De training past zich aan jouw concrete uitdaging of casus aan. Het Novius Architectuur Raamwerk fungeert daarbij logischerwijs als basis. We belichten jouw casus vanuit vier perspectieven: Klanten & Dienstverlening, Processen & Organisatie, Applicaties & Informatie en Technologie & Infrastructuur.

We ontwikkelen je tevens verder op de drie V’s:

  • Vaardigheden
  • Vakmanschap
  • Veranderaanpak

Individuele coaching door Novius experts en het leren van andere ervaren architecten wisselen elkaar voortdurend af.

Na afloop

  • Heb je een beter besef van je (natuurlijke) architectuur- en veranderaanpak;
  • Heb je inzicht in de architectuuraanpakken binnen andere organisaties;
  • Ben je beter bewustvan je valkuilen en kansen op het vlak van vaardigheden, vakmanschap en je veranderaanpak;
  • Beschik je over de concrete vaardigheden om management beter te adviseren en daarmee besluitvorming over de bedrijfsinrichting gefundeerd te beïnvloeden;
  • Beschik je over een breder inhoudelijk perspectief om naar jouw ingebrachte casus en andere (architectuur)vraagstukken te kijken;
  • Beschik je over een concreet plan van aanpak om jouw uitdaging en toekomstige uitdagingen als trusted advisor aan te gaan.

Praktische zaken

Data

De data van de eerstvolgende opleiding zijn nog niet bekend. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Aantal dagen

De opleiding duurt 4 dagen; 2 blokken van 2 dagen. Dit is exclusief een 2 uur durende individuele intake om te beoordelen of jouw ervaring en uitdaging past bij de groep en wij jouw leerervaring kunnen realiseren. Tussen de blokken heb je de mogelijkheid om extra coaching-on-the-job af te nemen volgens een strippenkaart model.

Voorbereiding

Behalve de intake (formuleren van jouw uitdaging) is er geen voorbereiding vereist.

Casus inbreng

Jouw uitdaging (casus) is de basis voor deze opleiding.

Groepsgrootte

De groepsgrootte varieert tussen de acht en twaalf deelnemers. Er zijn continu twee trainers aanwezig om te zorgen dat jouw leerervaring zo groot mogelijk is.

Investering

De investering voor de opleiding is €3.200,- (excl. BTW).

Locatie

De opleiding wordt gegeven in de Global Head Office van Royal HaskoningDHV te Amersfoort. In overleg kan de opleiding ook elders of in-house worden verzorgd.

Certificaat

Na het volgen van de opleiding krijg je van ons een certificaat.

Diploma

Niet van toepassing.

Interesse? Vul het contactformulier in!

Benieuwd wat de Novius Academy nog meer aanbiedt?

Alle Novius opleidingen kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie over onze opleiding(en) kun je contact opnemen met ons kantoor door een e-mail te sturen naar novius.academy@rhdhv.com. Of bekijk het volledige opleidingsaanbod via de button hieronder.