Slimme digitale bedrijfsprocessen
21 april 2021 
in Blog

Slimme digitale bedrijfsprocessen

Uitstekende performance door excellent ingerichte bedrijfsprocessen op basis van moderne technologieën!

Klanten worden assertiever, zijn minder loyaal aan hun aanbieders, vragen meer snelheid en transparantie, een excellente prijs-kwaliteit verhouding en 24-uurs service. Als operations manager ben je continu aan het zoeken hoe je hier met bestaande producten, diensten en werkwijzen snel en flexibel op in kunt spelen. Je hebt eigenlijk behoefte aan een bedrijfsproces dat producten en diensten foutloos levert, in één keer goed en afgestemd op de klantbehoefte. Natuurlijk slim ingericht met de juiste technologieën, zodat creativiteit en vakmanschap alleen ingezet worden waar het echt toegevoegde waarde levert.

Om deze fundamenteel betere prestaties te kunnen leveren is een transformatie nodig naar slimme digitale bedrijfsprocessen. Maar hoe pak je dat aan? Welke inzichten uit de customer journey leiden tot een verbeterd bedrijfsproces? Hoe ziet dat slimme proces eruit? Welke technologie zorgt voor radicale transformatie van mijn bedrijfsproces? Hoe past die technologie in ons bestaande applicatie landschap? Wat is een goede aanpak om beheersbaar te transformeren naar slimme digitale bedrijfsprocessen?

Wij geloven dat organisaties fundamenteel beter kunnen presteren door realisatie van excellente processen en inzet van moderne informatietechnologie. In onze praktijk zien wij dat één van de belangrijkste bottlenecks het proces zelf is. Niet zelden is dit proces organisch ontstaan, zijn is een sterke focus op uitzonderingen die een afwijkende behandeling vragen, is stuurinformatie lastig te verzamelen en is aanpassen van het huidige proces een grote uitdaging geworden. En goed proces (her)ontwerp maken is daarom een belangrijke voorwaarde om het proces slim, maar ook verregaand digitaal te kunnen uitvoeren. Digitalisering is zelden een doel op zich. Een scherp gedefinieerde business case met een heldere doelstelling voor de beoogde verandering bepaalt welke toegevoegde waarde digitalisering kan hebben. Wij hebben op basis van jarenlange ervaring in dit vakgebied een set aan best practice methoden en technieken in huis om samen met jouw organisatie deze stappen te zetten. Benieuwd naar onze visie? Vraag dan vandaag nog ons e-book ‘Slimme digitale bedrijfsprocessen’ aan en bespreek jouw uitdagingen met een adviseur uit ons team.

Wil je meer weten of geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs? Aarzel niet en stuur een berichtje naar peter.buijs@rhdhv.com. Team Slimme Digitale Bedrijfsprocessen

Meer publicaties?

We hebben meer dan 500 artikelen in ons archief!