Peter van Wijk treedt toe tot managementteam van Novius
31 augustus 2022 
in Nieuws

Peter van Wijk treedt toe tot managementteam van Novius

Met ingang van 1 september komt Peter van Wijk het managementteam van Adviesgroep Novius/RHDHV Digital Consultancy versterken. Peter brengt veel ervaring mee in business transformaties en change portfolio’s in complexe organisaties. Hij heeft een integrale kijk op verandermanagement met oog voor mens, proces en technologie en is een sterke verbinder in de samenwerking tussen mensen en partijen met vaak verschillende belangen.


Peter heeft gewerkt bij verschillende organisaties in logistiek, telecom, IT en financiële dienstverlening, altijd met als rode draad strategie-implementatie door toepassing van zowel de harde als de zachte kant van veranderen. Hij heeft brede ervaring met zowel klassieke watervalmethodes als agile aanpakken, zoals SAFe. Sinds 2017 is Peter IPMA-A gecertificeerd. Dit vakgebied van programma-, change- en transitiemanagement zal hij binnen Novius als propositie verder gaan ontwikkelen en zelf blijven toepassen in veranderopdrachten bij klanten.


Peter van Wijk: “Ik ken Novius al langer vanuit de klantzijde waar we vruchtbaar hebben samengewerkt op het gebied van klantgerichte dienstverlening, IT transformatie en datamanagement. Novius brengt een sterke integrale visie en aanpak op (digitale) transformatie. Ik voeg daar mijn kennis en ervaring aan toe in het leiden en doorvoeren van dergelijke transities in complexe organisaties. Daarnaast coach ik professionals in hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met de kennis van Novius wil ik bijdragen aan het opzetten en leiden van nieuwe of vlottrekken van bestaande (digitale) transformatietrajecten in organisaties die een duurzame wereld nastreven. In combinatie met Royal HaskoningDHV als moeder die aan duurzame projecten voor haar klanten werkt, komt het allemaal mooi samen.”


David de Graaf (Global Director Digital): “Wij kennen Peter al heel wat jaren in verschillende rollen. Die ervaring, en onze recente samenwerking geeft ons de overtuiging dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van Novius/RHDHV Digital Consultancy. Fantastisch dat we met de komst van Peter een flinke ‘boost’ geven aan onze slagkracht bij het realiseren van digitale transformatietrajecten bij onze klanten!”

Meer publicaties?

We hebben meer dan 500 artikelen in ons archief!