The Good Game

Duurzame business game voor organisaties

Gratis try-out op 14 juni!


Help je organisatie veranderen richting een duurzame business!

Duurzaamheid, en nu?

De duurzaamheidstransitie is in volle gang en vraagt veel van organisaties. Je moet de juiste keuzes maken binnen een complex speelveld met verschillende, soms tegenstrijdige, belangen. Dit roept vragen op zoals: welke impact heeft de wet- & regelgeving op mijn organisatie? Wat voor impact kan ik als organisatie maken? Welk business model of welke organisatie inrichting past daarbij?


Zijn deze uitdagingen herkenbaar? Dan is de ‘The good game’ iets voor jouw organisatie!


Over 'The good game' 

Krijg spelenderwijs inzicht in welke duurzaamheids-ontwikkelingen het meest relevant zijn voor je organisatie. En hoe je daar mee aan de slag kan. Door deze game met je collega’s te spelen creëer je, naast inzichten, bewustzijn voor duurzame verandering. Het is een goede ‘conversatie starter’. De game is geschikt voor iedereen die te maken heeft met veranderingen vanwege duurzaamheid of hier meer over wil weten. Je bent bijvoorbeeld:

  • Directielid
  • Manager
  • Teamlid 

Ook voor organisaties die al een doordachte duurzaamheidsstrategie hebben ontwikkeld, is het interessant om met de game te toetsen of deze compleet is.

De vier centrale challenges

Tijdens de game creëeren wij overzicht met behulp van een aantal challenges en drivers in de wereld van duurzaamheid. Je neemt het in teams tegen elkaar op door het beantwoorden van vragen en uitvoeren van opdrachten over actuele cases uit de praktijk. De uitleg van de centrale challenges en drivers vind je verderop deze pagina. 


Na afloop

Na het spelen van de ‘The Good game’ heb je antwoord op onderstaande vragen:

  • Wat zijn de drivers en de vier centrale challenges van duurzaamheid in een zakelijke context? 
  • Welke drivers en challenges gaan mijn organisatie raken? Hoe, waar en wanneer? 
  • Welke actuele praktijkvoorbeelden kunnen we vertalen naar een kans of bedreiging voor onze organisatie?  
  • Welke acties willen we als organisatie ondernemen? 

Kortom, jullie hebben de eerste stappen gezet om de organisatie te veranderen in een duurzame business!

The good game logo

De vier centrale challenges

Klimaat
& natuur

Met drivers zoals CO2 reductie, energietransitie, klimaatbestendigheid en natuurinclusief ondernemen.


Grondstoffen
& materialen

Met drivers zoals de deeleconomie, circulair ontwerpen, levensduur optimalisatie, hergebruik en recycling.

Mens &

maatschappij

Met drivers zoals diversiteit, inclusiviteit, welzijn op werk, ethiek in innovatie en social responsibility.


Organisatie

& governance

Met drivers zoals duurzaam investeren, duurzame business modellen, ketensamenwerking, green IT en organisatie inrichting.

Praktische zaken

Aantal spelers

8 – 16 deelnemers; wordt gespeeld door teams bestaande uit 1 tot 4 deelnemers. Deze personen maken deel uit van dezelfde organisatie.

Speeltijd

Standaard 3-4 uur; afhankelijk van jouw specifieke wensen kan de game worden verkort of juist uitgebreid. De voorbereidingstijd bedraagt 1 uur. Fysiek spel, op locatie.

Investering

€4.500 excl. BTW per game

Twee Novius consultants begeleiden het spel, faciliteren discussies en helpen met het identificeren van vervolgstappen voor je organisatie.

Gratis try-out op 14 juni 2024!


Meld je direct aan voor gratis try-out op 14 juni 2024 en speel de game tegen andere organisaties!

Op 14 juni geven we 8 organisaties de mogelijkheid om de game gratis te spelen tijdens de try-out. Er is plek voor 1-4 personen per organisatie. De try-out is op onze locatie in Amersfoort van 13:00 -16:00 uur . VOL = VOL, dus weer er snel bij.

De aanleiding van 'The good game'

Wij zijn 4 professionals, werkzaam in de wereld van digitale business transformatie. Wat moeten wij dan met duurzaamheid zou je zeggen? Heel simpel, we geven om een duurzame toekomst en zien in dat bedrijven hierin flink moeten én willen veranderen. We realiseren ons ook heel goed dat veranderen niet zomaar gaat. Net als digitalisering is duurzaamheid een complex verandervraagstuk. En organisaties helpen met complexe verandervraagstukken, daar zijn wij als business consultant goed in. We doen dat graag op een laagdrempelige manier. Aantrekkelijk voor iedereen binnen je organisatie. En daar komen onze business games om de hoek kijken. Na het succes van ’The Battle of Disruption’ en ‘Burger is meester’, hebben we een nieuwe business game: ‘The good game’.

We hopen je snel te ontmoeten!


Wil je meer informatie over het spelen van de game met jouw collega's? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

Lisa Postma, Sebastiaan Bonnet Naranjo, Stacey van der Kolk, Jenycke van der Maten
Business Consultants

null

Benieuwd wat de Novius Academy nog meer aanbiedt?

Alle Novius opleidingen kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie over onze opleiding(en) kun je contact opnemen met ons kantoor door een e-mail te sturen naar novius.academy@rhdhv.com. Of bekijk het volledige opleidingsaanbod via de button hieronder.