Business Transformatie Planning

Masterclass

Ga gestructureerd van strategie naar uitvoering

In een wereld die snel verandert willen bedrijven en overheden zich optimaal voorbereiden op de toekomst. Het is echter best lastig om strategie en doelstellingen te vertalen naar de juiste activiteiten. In deze masterclass maak je kennis met een methodische aanpak die je in staat stelt die vage ambities te vertalen naar concrete acties: Business Transformatie Planning.

De masterclass in een vogelvlucht

Onze docenten vertellen je kort waar Business Transformatie Planning over gaat.

Waarom Business Transformatie Planning?

Business Transformatie Planning is een gestructureerde aanpak om van strategie tot uitvoering te komen. Het zorgt ervoor dat de organisatie weet wat er op korte en lange termijn moet gebeuren om de strategie te realiseren. Maar ook omgekeerd: van elke activiteit is duidelijk wat de bijdrage is aan de ambitie en doelstellingen.

De aanpak kenmerkt zich door samenhang: de vertaling van de strategie, de inzichten die we verwerven en het uiteindelijke portfolio gaan over de gehele breedte van de bedrijfsvoering. Van klanten en dienstverlening via processen en organisatie naar de benodigde informatievoorziening, applicaties en technologie. In deze masterclass leren we je hoe dit werkt.


Dit wil je leren

 • Waarom vormen digitale transformatie en “van strategie naar uitvoering” zulke complexe vraagstukken?
 • Waarom helpt Business Transformatie Planning daarbij en wat is het precies?
 • Wat is de meerwaarde van het Novius Business Transformatie raamwerk;
 • Hoe borgen we samenhang in onze activiteiten?
 • Hoe ontdek ik de samenhang tussen verschillende bedrijfsonderdelen en de impact daarop bij het implementeren van een complexe verandering?

Dit ben jij

Deze masterclass is bedoeld voor professionals die een verantwoordelijkheid hebben in onderwerpen als: het vertalen van strategie naar wat de organisatie moet doen om die strategie te realiseren, het vertalen van businesswensen naar informatievoorziening, het opstellen van beleid en (jaar-)plannen, het begeleiden van transformaties en veranderingen of het verbeteren van klantbediening, processen en/of de organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • CIO, CTO of IT-managers
 • Informatie managers
 • Portfolio managers
 • Enterprise architecten
 • Business analisten
 • Adviseurs of ontwerpers op het gebied van strategie, beleid, innovatie, klantbediening, processen en/of organisatie en IT


Na de masterclass loop je de deur uit met

 • Weet je de noodzaak van een gestructureerde aanpak om van strategie naar uitvoering te komen;
 • Weet je hoe je stapsgewijs van strategie naar uitvoering komt;
 • Weet je welke onderdelen daarbij belangrijk zijn: van het toetsen van de strategie t/m het creëren van een geprioriteerde roadmap;
 • Weet je hoe je daarin samenhang bewaakt, van klantbediening tot en met je technologie.

Praktische zaken

Data

De masterclass duurt 4 uur.

Investering

De kosten voor deelname bedragen €400,- (excl. BTW). Dit is inclusief het boek 'Business Transformatie Planning' en ander lesmateriaal.

Locatie

De opleiding wordt gegeven op het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV. Adres: Laan 1914 35 in Amersfoort.

Maak kennis met de docent

Niels Nonnekens, Business Transformation Consultant

Meld je direct aan voor de masterclass op 20 juni 2024!

Of doe je liever mee aan de 4-daagse opleiding? Ook die bieden we aan!

Benieuwd wat de Novius Academy nog meer aanbiedt?

Alle Novius opleidingen kunnen op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op jouw specifieke situatie. Voor meer informatie over onze opleiding(en) kun je contact opnemen met ons kantoor door een e-mail te sturen naar novius.academy@rhdhv.com. Of bekijk het volledige opleidingsaanbod via de button hieronder.