Aan de slag met digitale transformatie

Kom naar ons inspirerende evenement op 21 november 2023

Leer van de beste!

Krijg de geheimen van verandersucces van de experts in het vakgebied te horen en te zien!

Raak geïnspireerd!

Raak geïnspireerd om op creatievere manieren digitale transformatie in je eigen organisatie nóg beter te laten verlopen. 

Ontmoet elkaar!

Leg waardevolle contacten en deel kennis met andere professionals die óók dagelijks met digitale transformatie bezig zijn. 

Aan de slag met digitale transformatie!

Ben jij bezig met digitale veranderingen of businesstransformaties? Wil jij weten wat de kansen en volgende stappen voor jouw organisatie kunnen zijn of hoe de belangrijkste barrières te overwinnen? Dan mag je ons inspirerende evenement op 21 november 2023 absoluut niet missen!

Tijdens dit evenement krijg je inspiratie en instrumenten om digitale transformatie vol vertrouwen aan te pakken. Experts delen waardevolle inzichten, best practices en praktische tips die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie.

Voor wie is dit event?

Dit event is voor iedereen die te maken heeft met digitale transformatie of andere grote veranderingen binnen organisaties.


Als IT-manager, business manager, informatiemanager, projectmanager, portfoliomanager of enterprise-architect weet je hoe cruciaal en belangrijk digitale transformatie is. Maar, heb je ook met uitdagingen te maken. Misschien weet je wel waar je naar toe wil, maar niet hoe je er kan komen of ben je op zoek waar je je nu op wil focussen. Tijdens dit event helpen we jou beide vragen te beantwoorden. We vertellen over de nieuwste trends, veranderingen op het gebied van digitale transformatie én geven je de tools om hier binnen jouw organisatie een succes van te maken. 

Wat kun je verwachten?

We hebben een aansprekende keynote speaker die jou inspireert om aan de slag te gaan. Tijdens de dag krijg je de kans om tijdens beide rondes één masterclass bij te wonen, waarbij onze experts jou leren hóe je dit doet. Op deze dag leer je van de besten en kom je in contact met gelijkgestemde professionals die dezelfde uitdagingen aangaan
Programma

 • 09:15 uur: Inloop (room 1 South Africa)
 • 09.45 uur: Aftrap door dagvoorzitter Robbert de Jong  (room 1 South Africa)
  • 10.00 uur Keynote: "Trends 2030 - Ben jij er klaar voor?" door Futurist & Trendwatcher Richard van Hooijdonk (room 1 South Africa)
  • 11.00 uur: Koffiepauze
  • 11.15 uur: Parallelmasterclasses over elementen van Digitale Transformatie (ronde 1) (Zie voor vergaderruimtes de presentaties verderop)
  • 12.30 uur: Informele lunch (room 1 South Africa)
  • 13.30 uur: Plenaire sessie door Novius oprichter Marc Beijen en propositielead Strategie naar Uitvoering Roos Tigchelaar over Digitale Transformatie op basis van het boek "Succesvol Digitaal  Transformeren" door Marc Beijen. (room 1 South Africa)
  • 14.15 uur: Parallelmasterclasses over elementen van Digitale Transformatie (ronde 2) (Zie voor vergaderruimtes de presentaties verderop)
  • 15.30 uur: Ronde tafel gesprekken over de masterclasses en de weerbarstige praktijk van Digitale Transformatie 
  • 16.15 uur: Terugkoppeling van de dag (room South Africa)
  • 16.30 uur: Borrel (Zuiderhoek)
  • 18.00 uur: Einde


Lees meer over het programma, de sprekers en inhoudelijke sessies

Keynote: Trends 2030 - ben jij er klaar voor? 

Trendwatcher, futurist en topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Als futurist, keynotespreker en trendwatcher is Richard van Hooijdonk een autoriteit op het gebied van opkomst van nieuwe technologieën. Hij heeft meerdere chip-implantaten, omdat hij de toekomst ook zelf wil beleven. Zijn inspiratie sessies zijn door meer dan 550.000 mensen bijgewoond en daarnaast is hij een regelmatige gast bij televisie en radio programma’s! 


Locatie: room South Africa

Masterclasses (ronde 1)

Datastrategie: Geef richting aan jouw data-ambities

Door: Pim Roesink - Locatie: iRoom, Room 17 Netherlands
Het belang van data en de toegevoegde waarde van toepassingen zoals analytics en (generatieve) AI zijn bekend. Maar zorg je nu dat jouw organisatie focust op de juiste zaken? Hoe zorg je voor de juiste balans tussen randvoorwaarden inrichten en nieuwe innovaties oppakken? De datastrategie helpt bij het maken van de juiste keuzes en zorgt ervoor dat je de mogelijkheden van data verder kan gaan benutten.


Impact met Experience management

Door: Marije Teerling - Locatie: Room 8 Saudi Arabia
Hoe realiseer je een onderscheidende ervaring voor jouw doelgroep? Wil jij een onderscheidende ervaring creëren voor jouw doelgroep? In deze masterclass laten we zien waarom beleving zo cruciaal is voor iedere organisatie en hoe je dit kunt realiseren. Ontdek hoe het begrijpen van gebruikersbehoeften leidt tot strategische keuzes en concrete resultaten. Of het nu gaat om overheidsdienstverlening, verzekeringen, werkplekervaring of ICT-voorzieningen, succes begint bij het kennen van je doelgroep.


We hebben een plan, wat nu? (Transitiemanagement)

Door: Peter van Wijk - Locatie: Room 19 Germany
In de huidige wereld is veranderen niet iets eenmaligs maar een noodzakelijke constante geworden. Organisaties dienen wendbaar te zijn en daarbij te sturen op drie verschillende niveaus: op organisatieniveau als geheel, op het niveau van het veranderportfolio en op het niveau van individuele verandertrajecten. Daar komen vele aspecten bij kijken, waarmee rekening gehouden moet worden of waarvoor keuzes gemaakt moeten worden. Bijvoorbeeld het creëren van een passende omgeving voor de verandering of het kiezen van de juiste aanpak voor het begeleiden van de transitie. En, het belangrijkste, het meenemen van de mens in de verandering!


Valuable Digital Twins

Door: Hans Tönissen - Locatie: Room 5 Abu Dhabi
Waarom zijn Digital Twins belangrijk? Voor welke uitdagingen heb je ze nodig?  En hoe pak je de stap naar een Digital Twin aan, zodat het resultaat verankerd blijft in je organisatie? Vanuit een gedegen aanpak heeft Novius al diverse klanten in diverse sectoren vanaf de eerste stappen begeleid bij het vormgeven en implementeren van een Digital Twin.


Van strategie naar concreet portfolio: Business Transformatie Planning

Door: Etienne Lucas - Locatie: Room 3 Mozambique
Business Transformatie Planning: hier begon het 30 jaar geleden mee! BTP is de afgelopen jaren op basis van vele praktijkinzichten in verschillende organisaties doorontwikkeld tot een krachtige methode, waarmee Novius al meer dan 100 klanten succesvol begeleid heeft in hun business/digitale transformatie. In deze masterclass laten we zien wat de nieuwste inzichten zijn, waar de uitdagingen liggen en hoe je BTP optimaal inzet.

Marc Beijen

Succesvol Digitaal Transformeren met Marc Beijen en Roos Tigchelaar

Plenaire sessie door Novius oprichter Marc Beijen en teamlead Strategie naar Uitvoering Roos Tigchelaar over de Novius visie op Digitale Transformatie. (Op basis van Marc's boek "Succesvol Digitaal Transformeren")


Locatie: room South Africa

Masterclasses (ronde 2)

The Battle of Disruption

Door: Kas Brooijmans - Locatie: Room Nigeria
Hoe krijgt mijn organisatie richting en snelheid in haar digitale transformatie? Tijdens het spelen van het spel, wordt met behulp van een aantal krachtige metaforen overzicht gecreëerd in de wereld van de digitale technologie. De belangrijkste ‘drivers’ worden toegelicht aan de hand van recente voorbeelden uit de dagelijkse praktijk in verschillende branches over de hele wereld. Op een leerzame, speelse en tegelijkertijd competitieve wijze ontdek je de kansen en bedreigingen van digitale transformatie voor jouw organisatie. Durf jij het aan?

Let op! The Battle of Disruption duurt 1,5 uur, bij deelname aan The Battle of Disruption is het niet mogelijk aan te sluiten bij het ronde tafel gesprek.

Sjors van Gool


De Analytics Translator – Hoe je een brug slaat tussen AI en de organisatie

Door: Sjors van Gool - Locatie:  Room Dubai
Artificial Intelligence (AI) en data analytics succesvol met de organisatie verbinden blijkt een complexe opgave voor veel organisaties. O.a. de scheiding tussen de verschillende werelden van mensen uit de primaire processen en dataspecialisten zorgt voor datagedreven oplossingen, zoals dashboards, rapportages en algoritmes, die niet aansluiten op de daadwerkelijke behoefte van de primaire processen en die daardoor niet gebruikt worden. De Analytics Translator slaat de brug tussen deze gescheiden werelden op verschillende lagen in de organisatie. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een datastrategie, het inrichten van het juiste databeleid en de juiste data-architectuur, evenals de juiste technologie. Daarmee speelt de Analytics Translator een essentiële rol in het creëren van waarde voor de organisatie met AI en data analytics.


Cultuur en gedrag als onderdeel van een verandervraagstuk

Door: Robbert de Jong en Sjoerd Staffhorst - Locatie: i-Room The Netherlands
Wanneer we aan de slag gaan met een verandervraagstuk starten we vaak met structuur. We vormen een plan, toetsen de ambities en zorgen voor draagvlak. De structuur geeft ons houvast en inzicht in de gewenste situatie. Succesvolle verandering gaat echter naast structuur ook over het gedrag en het handelen op de verschillende niveaus binnen een organisatie. Structuur staat daarmee in relatie tot de cultuur die binnen organisaties heerst of gewenst is.  Op basis van vele jaren ervaring en mooie klantcasussen hebben wij cultuur een plek gegeven in het raamwerk en handvatten ontwikkeld om cultuur en gedrag een expliciet onderdeel te maken van strategie naar uitvoering.


Processen als sleutel tot realisatie

Door: Paulien Jans - Locatie: Room United Kingdom
Om digitale transformatie daadwerkelijk te realiseren en uit te voeren is het van cruciaal belang dat de bedrijfsprocessen opnieuw ontworpen worden en de digitale mogelijkheden hierin worden toegepast. Maar hoe krijg je dit nu goed voor elkaar? En hoe zorg je ervoor dat je gestructureerd werkt? Hoe bepaal je welke technologie echt waarde toevoegt? Vanuit onze kennis en ervaring geven wij inzicht in de juiste aanpak.


Grip op digitale transformatie met bedrijfsarchitectuur

Door: Marco Groenestein - Locatie: Room Germany
Bij digitale transformaties hebben we te maken met complexe veranderingen op allerlei onderdelen van de inrichting van organisaties. Bedrijfsarchitectuur helpt om de verandering te sturen op strategisch niveau om ambities te bepalen en op tactisch en operationeel niveau om de verandering in goede banen te leiden. In deze masterclass leggen we uit hoe de bedrijfsarchitect hieraan kan bijdragen.

€ 499,- (Exclusief BTW)

Schrijf je in!

Koop nu je ticket en maak je klaar voor een dag vol inspiratie, inzichten en nieuwe mogelijkheden om je organisatie te helpen veranderen!
Wij kijken ernaar uit om jou persoonlijk te verwelkomen op 21 november 2023.