Data, een asset van jouw organisatie!

Data heeft zich bewezen als een essentieel middel om organisatorische waarde te creëren.

Dit vereist meer dan enkel het verzamelen en opslaan van grote hoeveelheden data. Er moeten gericht en structureel data-analyse en AI-toepassingen worden bedacht en uitgevoerd. Om de uitkomsten hiervan betrouwbaarder te maken, is continu datamanagement noodzakelijk. Hiermee wordt een solide fundament gelegd. Betrouwbare data zorgt ervoor dat uitkomsten van data-analyse ook geïmplementeerd kunnen worden in de organisatie. Zo word je écht datagedreven.


Om dit te kunnen, helpt het om op iteratieve wijze ‘precies genoeg’ ondersteunende competenties op te bouwen. Kundige medewerkers, functionerende processen & structuren en werkende technologieën. Het Novius Data Raamwerk en de onderliggende aanpak bieden je houvast in deze verandering. Dit helpt jouw organisatie om de samenhang tussen de verschillende onderdelen te zien en geeft antwoord op vragen als:


Hoe halen we meer waarde uit data, zodat we producten en diensten innoveren, sneller en beter besluiten en bedrijfsprocessen verbeteren?

Hoe komen we ‘in control’ om bedrijfsrisico’s met betrekking tot data te minimaliseren en te voldoen aan wet- en regelgeving?

Hoe worden we écht ‘data driven’?

Met hulp van het Novius Data Raamwerk kan je op een duurzame en gestructureerde manier toewerken naar een datagedreven organisatie die het waardepotentieel dat data biedt ook echt weet te benutten.


Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Doe kennis op met onze opleidingen en publicaties