Wie zijn wij?

Wij helpen organisaties te veranderen, groeien en excelleren!

Wij ontwikkelen in nauwe samenwerking met jou robuuste strategieën en innovatieve bedrijfsoplossingen. We creëren oplossingen die breed worden gedragen en daarmee extra krachtig zijn. Natuurlijk zorgen we ook voor een succesvolle implementatie.

Wij zijn onderdeel van Royal HaskoningDHV Digital. Klik hier om meer te weten te komen over hoe wij elkaar versterken.

Succesvol bedrijven transformeren, dat is onze expertise.

Wij stellen de organisatie/klant en haar wensen en doelstellingen zonder uitzondering voorop!

Novius heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring op het gebied van complexe Business Transformaties. Wij opereren aan de top van het bedrijfsleven en de overheid. Wij hielpen tientallen tevreden klanten de afgelopen jaren bij het ontwikkelen van een efficiënte, marktgerichte, flexibele bedrijfsinrichting.

Een sterk team, dat is onze kracht.

Gedreven professionals met toptalent!

Wij zijn creatief en hebben lef. Onze professionals zijn toptalenten op het gebied van zowel vakkennis als persoonlijke vaardigheden en drive. Wij hebben een onafhankelijk, professioneel oordeel en zijn betrokken bij de klant, waarbij samenwerking en resultaatgerichtheid voorop staan. Onze kennis en ervaring stelt ons in staat om creativiteit en energie in jouw organisatie te mobiliseren en daarmee veranderingen tot stand te brengen.

Het ontwikkelen van talent, daar geloven wij in.

Kennis delen vinden we belangrijk!

State-of-the-art kennis wordt in competence centers gebundeld, wat onze dienstverlening extra krachtig maakt. Ook delen onze professionals hun vaktechnische knowhow graag met collega’s en opdrachtgevers door het publiceren van boeken en artikelen. Daarnaast organiseren we regelmatig themabijeenkomsten en bieden we opleidingen aan via de Novius Academy.

De Novius Business Transformatie aanpak

Wij ondersteunen klanten bij het ontwikkelen en realiseren van transformaties door:
•  de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfsstrategie te faciliteren;
•  een bedrijfstransformatieplan op te stellen;
•  een samenhangende bedrijfsarchitectuur te ontwikkelen;
•  product portfolio’s, processen en requirements te ontwikkelen;
•  leiding te geven aan implementatieprogramma’s en projecten.

Op deze manier maken wij complexiteit weer hanteerbaar en verbinden innovatie met het oplossen van legacy problemen. We helpen jouw organisatie bij het professionaliseren van het verandervermogen en dragen onze kennis werkende weg en via trainingen actief over.

Voor alle competenties heeft Novius ijzersterke methoden, technieken en best practices ontwikkeld…

Toen en nu

Oprichting Novius, locatie Maarssen

Novius werd in 1992 geboren vanuit de visie dat een combinatie van optimale bedrijfsvoering en slimme inzet van ICT van groot strategisch belang is voor organisaties. Inzet van IT werd in die tijd vaak zeer technisch benaderd; organisatieadvies werd gegeven door dure boardroomconsultants met weinig affiniteit voor techniek. Het werd tijd om die twee disciplines samen te brengen en toegankelijk te maken. Een concrete vertaling van strategische koers naar realiseerbaar plan. De eindtwintigers Eric Broos – ir. informatica – en Marc Beijen – ir. bedrijfskunde – sloegen de handen ineen. Met de instroom in de loop der tijd van David de Graaf, Hendrik Stadman Robaard, Guido Bayens, Jeroen Cloo en Sebastian Bauer in het partnerteam (ieder met zijn eigen expertise) groeit Novius na bijna 30 jaar nog altijd verder. Advieswerk is meer en meer topsport geworden: het tempo is opgevoerd en opdrachtgevers hebben steeds meer kennis in huis. Gelukkig staat het Novius Raamwerk steviger dan ooit.

Groei naar meer dan 20 consultants, start vakgroepen/competence centers

Inrichting professionele back office, verhuizing naar Amersfoort

Formulering nieuwe strategische doelstellingen, waaronder versterking vakgroepen en rol principals

Verhuizing naar Langbroek

Status: 53 professionals, 6 personen in de back office

Royal HaskoningDHV heeft Novius overgenomen en versterkt daarmee haar expertise op het gebied van digitale transformatie.

De gecombineerde deskundigheid van Novius en Royal HaskoningDHV creëert een complementair dienstenpakket. Door gezamenlijk op te treden vergroten we onze slagkracht en impact op het gebied van digitale transformatie waardoor we organisaties nog beter kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame business strategie en een toekomstvaste bedrijfsvoering.