Vacature: Data Management Consultant

Zorg dat organisaties controle krijgen en houden op hun data en in staat zijn om zoveel mogelijk waarde te halen uit hun data

Geef jij op een creatieve manier invulling aan een data vraagstuk en help jij organisaties hiermee een brug te slaan tussen de (data)strategie en verandering die hierbij cruciaal is? Geloof jij dat data in de toekomst een steeds prominentere rol inneemt en beschik jij over een eigen visie/overtuiging op dit gebied? 

Wil jij een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van onze en jouw visie op het gebied van data gedreven werken? Dan ben jij de Data Consultant die wij zoeken!

Is dit jouw droomfunctie?

Succesvol bedrijven transformeren, dat is jouw expertise!

Je zorgt ervoor dat organisaties controle krijgen en houden op hun data en in staat zijn om zoveel mogelijk waarde te halen uit hun data. Dit doe je mede door het inrichten van een passende data-governance en data management processen en een toekomst vaste inrichting van de informatievoorziening. Je slaat een brug tussen de business en data-specialisten zoals data scientists.

Jij maakt de verschillende puzzelstukken passend in het groter geheel, zodat een organisatie haar doelstellingen weet te bereiken. Je bent niet bang om gevraagd (én ongevraagd) te adviseren over het vakgebied.

Het ontwikkelen van talent, daar geloven we in!

De vraagstukken doen zich voor bij de klant en daar spelen zich ook de veranderingstrajecten af. Op locatie bij de klant, midden in de praktijk, daar is jouw toegevoegde waarde het grootst en daar ontwikkel jij je het snelst. Vandaar dat elke Noviaan, van startende junior tot ervaren principal, altijd in de klantomgeving actief is. 

Ter ondersteuning worden aanvullend vanuit de Novius Academy op de praktijk gestoelde opleidingen en vaardigheidstrainingen aangeboden, waardoor je je T-profiel erder ontwikkelt tot een breed inzetbare consultant met visie, kennis en kunde op het gehele vakgebied datamanagement en een specifieke, herkenbare specialisatie op een van onze proposities of markten.

Daarnaast leid jij andere professionals op; coachend on-the-job en als docent vanuit de Novius Academy.

Een sterk team, dat is onze kracht!

Wij zijn inhoudelijk, denken creatief en zijn ondernemend en pragmatisch. Onze ervaren professionals zijn toptalenten op het gebied van vakkennis, adviesvaardigheden en drive.

Je maakt deel uit van ons datateam waarin je samen werkt aan het opbouwen, toepassen en uitdragen van onze vakkennis. Voorbeelden hiervan zijn het consolideren van opdrachtervaringen in visie, methodiek of aanpak, het vernieuwen en doorontwikkelen van expertise en het publiceren over het ontwikkelde gedachtegoed.

Daarnaast draag je actief bij aan de marktbewerking en het uitvoeren van commercie gericht op versterking van de Novius positie in diverse sectoren. Ook dat doe je vanuit de inhoud, door je vak goed en met plezier uit te oefenen, relaties binnen de klantomgeving te ontwikkelen en alert te zijn op verbeteringsmogelijkheden die je daar tegenkomt.


Adviesgroep Novius, a company of Royal HaskoningDHV

Adviesgroep Novius heeft 7 propositie teams die in opdrachtsituaties en vakontwikkeling vaak samenwerken. De proposities vullen elkaar aan waarmee de transformatie vraagstukken kunnen worden aangepakt. Sinds oktober 2020 maken wij deel uit van Royal HaskoningDHV en richten wij ons op een nog groter werkveld voor digitale transformatie waarbij tevens het opdoen van internationale ervaring tot de mogelijkheden is gaan behoren. Kortom, geen enkele beperking om je carrière verder vorm te geven.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Jij bent geïnteresseerd in actuele business en technologische ontwikkelingen (op het gebied van datamanagement) en houdt van het realiseren van ambitieuze doelstellingen. Je bent inhoudelijk gedreven, analytisch, leergierig, oplossingsgericht, communicatief sterk, adviesvaardig en een creatieve denker. Omdat verandering vaak met weerstand gepaard gaat, ben je bovendien omgevingssensitief, sterk in samenwerking, proactief en een doorzetter. Daarnaast:

 • Heb je een bedrijfskundige, data science en/of informatiekundige opleiding op academisch niveau afgerond;
 • Beschik je over minimaal 3 jaar relevante ervaring;
 • Kun je data issues en ontwikkelingen doorgronden, met elkaar in verband brengen en op een visuele en heldere manier toegankelijk maken voor een breed publiek;
 • Beheer je de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dit krijg je ervoor terug

Wij zijn een ambitieus bureau dat de beste wil zijn in het vakgebied. Net zoals dat wij ervan overtuigd zijn dat onze klanten hun eigen toekomst kunnen vormgeven, geldt dat in onze visie ook voor jouw carrière. Wij besteden aandacht aan ons ‘clubgevoel’ en vinden het dan ook belangrijk om elkaar te kennen naast het werk. Het blijft daar niet bij, we bieden je namelijk ook nog een aantal andere zaken zoals:


 • Een inspirerende rol bij een bedrijf met een scherpe visie op data gedreven werken;
 • Marktconform salaris;
 • Premievrij pensioen;
 • Lease- en openbaar vervoer regeling of kilometervergoeding;
 • Netto onkostenvergoeding;
 • Laptop en mobiele telefoon;
 • Prestatie- en een commerciële bonusregeling;
 • 30 vakantiedagen.


Enthousiast geworden over ons of heb je nog vragen? Stuur ons je uitgebreide CV inclusief motivatie toe via onderstaand formulier of neem contact op met Remco Bekker via remco.bekker@rhdhv.com.

Remco Bekker

Enthousiast geworden over ons of heb je nog vragen? Stuur ons je uitgebreide CV inclusief motivatie toe via onderstaand formulier of neem contact op met Remco Bekker via remco.bekker@rhdhv.com.