SVB

Succesvolle workshops voor de sociale verzekeringsbank

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is dé uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Omdat de HR-afdeling steeds vaker te maken kreeg met workshops, zocht de SVB naar een praktijkgerichte training die deelnemers leert hoe zij workshops succesvol kunnen voorbereiden, begeleiden en afronden. De keuze viel op de training Werkvormen, verzorgd door de trainers van Novius.

Alle deelnemers kregen een exemplaar van het boek Werkvormen training – Faciliteren van workshops, waarin voor elke voorkomende situatie een geschikte werkvorm te vinden valt. Een handige checklist bleek bovendien een onmisbaar hulpmiddel bij het effectief – en op maat – opzetten en uitvoeren van boeiende workshops. Tijdens de training was veel aandacht voor de praktijk van de SVB. Aan de hand van door de SVB ingebrachte situaties werden in groepjes verschillende werkvormen voorbereid en geoefend. Die interactieve vorm van werken gaf veel ruimte voor een uitwisseling van ervaringen.
De training Werkvormen heeft de SVB concrete methodes opgeleverd om succesvolle workshops te organiseren. De enthousiaste reacties van de deelnemers heeft de SVB bovendien aangezet om de training mogelijk op te nemen in hun standaard trainingsaanbod.