Schiphol

Toekomstvaste technologie voor ambitieuze uitbreiding

 

Klant
Schiphol is de op twee na grootste Europese luchthaven in termen van passagiers. Qua vrachtvolume staat Schiphol op vier. De ambitie van Schiphol Group is om ’s werelds meest duurzame en hoogwaardige luchthaven te worden.

Doelstelling
Schiphol is aan het vernieuwen en groeien. In 2019 reisden ongeveer 71,3 miljoen passagiers via Schiphol en dit aantal zal jaarlijks toenemen. Daarom heeft men besloten om een compleet nieuwe pier en terminal te bouwen die gebruik maakt van de nieuwste technologie en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Aanpak
Novius architecten ontwikkelden de integrale architectuur en het ontwerp voor de uitrol van alle geautomatiseerde diensten (beveiligingsstroken, camera’s, sensoren, toegangspoorten, bagagesystemen, etc.) en de onderliggende informatie-systemen voor de planning, bewaking en beheer van de operationele luchthaven-processen in de nieuwe pier en terminal.

Toegevoegde waarde
In de zeer complexe omgeving van Schiphol hebben we een integrale architectuur en ontwerp ontwikkeld en gezorgd we voor een haalbare oplossing.

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via office@novius.nl of 0343-760076.