ROYAL HASKONINGDHV VERSTERKT DIGITALE TRANSFORMATIE EXPERTISE MET OVERNAME NOVIUS

Royal HaskoningDHV heeft Novius overgenomen en versterkt daarmee haar expertise op het gebied van digitale transformatie. Novius is een managementadviesbureau gespecialiseerd in strategische bedrijfstransformatie.

Wereldwijde ontwikkelingen zoals klimaatverandering en corona vragen van organisaties moderne en duurzame vormen van bedrijfsvoering. Daarnaast vereisen nieuwe technologieën en daarop gebaseerde businessmodellen versnelde digitalisering en een hogere wendbaarheid. Voorbeelden hiervan zijn het werken aan de energietransitie, mobiliteitsvraagstukken, watersystemen en stedelijke ontwikkeling. Hierbij ontstaan steeds meer verbindingen tussen de fysieke en de digitale wereld, resulterend in digital twins van assets, processen en systemen. Het juiste gebruik van data en opkomende technologieën zijn kritische succesfactoren voor een duurzame toekomst.

Om organisaties te ondersteunen bij hun digitale transformatie, creëert de gecombineerde deskundigheid van Novius en Royal HaskoningDHV een complementair dienstenpakket.

Novius brengt bijna 30 jaar deskundigheid en ervaring mee in het ontwerpen en realiseren van complexe digitaal gedreven business transformaties in de publieke en private sector met gerenommeerde eigen methoden zoals het Business Transformatie Framework en het Architectuur Raamwerk. Novius focust op het innoveren en hervormen van organisaties. Het klantenbestand is zeer gevarieerd met onder meer Schiphol, Rabobank, Gemeente Tilburg, Enza, AEGON, NS, ProRail en Waterschap Rivierenland als opdrachtgevers.

Royal HaskoningDHV brengt bijna 140 jaar diepgaande domeinkennis en meer dan 25 jaar kennis en ervaring in data science, voorspellende simulaties en softwareontwikkeling met zich mee. Het onlangs gelanceerde Royal HaskoningDHV Digital met haar portfolio van digitale consultancy en softwareoplossingen, ondersteunt klanten in sectoren als water, industrie en mobiliteit bij het optimaliseren van hun bedrijfsvoering door middel van digitale transformatie.
Novius wordt onderdeel van Royal HaskoningDHV Digital dat daarmee meer dan 250 digitale experts telt.

Erik Oostwegel, CEO van Royal HaskoningDHV: “We zijn verheugd het Novius-team te verwelkomen met hun expertise in bedrijfsarchitectuur en digitale transformatie. Samen kunnen we klanten begeleiden in deze snel veranderende wereld. Dit doen we niet alleen door te focussen op ons domein van de gebouwde omgeving, maar ook door organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën om relevant te blijven.”

Novius-oprichter Marc Beijen: “We kijken er enorm naar uit om onderdeel van Royal HaskoningDHV te worden. Onze sterke reputatie, de combinatie van onze proposities en bewezen methoden met domeinkennis en een wereldwijd relatienetwerk, creëren een unieke positie in de markt. Door gezamenlijk op te treden vergroten we onze slagkracht en impact op het gebied van digitale transformatie waardoor we organisaties nog beter kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame business strategie en een toekomstvaste bedrijfsvoering.

Er worden geen financiële details over de overname bekendgemaakt.

ROYAL HASKONINGDHV’S DIGITALE TRANSFORMATIE

Sinds de lancering van haar nieuwe strategie in 2017 met een duidelijke focus op data en digitaal, introduceert Royal HaskoningDHV nieuwe digitale manieren van werken, nieuwe digitale diensten en werkt samen met klanten, start-ups, strategische partners en overnames voor oplossingen met positieve impact. Overnames zijn onder meer het data science-bedrijf Ynformed, het software- en adviesbureau Lanner en het overstromingsgerelateerde digitale dienstenbedrijf Ambiental.
September 2020 zette Royal HaskoningDHV de volgende stap in haar digitale strategie met de lancering van Royal HaskoningDHV Digital voor consultancy- en softwareoplossingen. Royal HaskoningDHV Digital omvat de bovengenoemde overnames en eigen software zoals Aquasuite en Flowtack.