PGB Pensioendiensten

Digitale processen voor meer efficiëntie en service

 

Klant
PGB pensioendiensten is een van de 10 grootste pensioenleveranciers in Nederland met 330.000 deelnemers en geïnvesteerd kapitaal van 30 miljard.

Doelstelling
Om te komen tot een optimale dienstverlening voor werkgevers en werknemers moet PGB de bedrijfsprocessen efficiënter inrichten en tegelijkertijd de dienstverlening aan de klanten verbeteren. De processen moeten ondersteund worden door een gemoderniseerd IT-landschap.

Aanpak
Novius heeft deze strategische uitdaging vertaald in een herontwerp van de bedrijfsprocessen, ondersteund door nieuwe technologie. Hierdoor is het mogelijk gemaakt om de bedrijfsprocessen in hoge mate te automatiseren. We hebben de bedrijfsprocessen gestandaardiseerd en alle inkomende en uitgaande correspondentie gedigitaliseerd met behoud van de flexibiliteit van de verschillende pensioenregelingen. Novius heeft samen met de leverancier een nieuwe pensioenadministratie gerealiseerd door inzet van een combinatie van case management en business rules software.

Toegevoegde waarde
Door de hoge mate van automatiseren van de processen is de dienstverlening van PGB gereed voor de toekomst. Daarnaast heeft Novius een KPI framework opgeleverd waarmee PGB in staat is om zicht te focussen op het continu verbeteren van de efficiëntie en klanttevredenheid.

 

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via office@novius.nl of 0343-760076.