NS

Digital twin technologie voor staf- en passagiersdiensten

 

Klant
Nederland heeft een van de drukste spoorwegnetwerken ter wereld. NS wenste een digitale strategie voor het leveren van hoogwaardige, realtime diensten voor reizigers en personeel op al hun treintypen.

Doelstelling
Treinen zijn rijdende computers, die enorme hoeveelheden gegevens real-time uitwisselen met de systemen van NS en andere partijen: betrouwbare en nauwkeurige informatie over onder meer treinlocatie, configuratie, snelheid, stoelbezetting en de staat waarin de apparatuur zich bevindt. Deze gegevens worden gebruikt om reizigers te informeren over vertrek- en aankomsttijden en beschikbaarheid zitplaatsen, om adviesverlening aan machinisten te ondersteunen en om technici te voorzien van onderhoudsinformatie.

Aanpak
We ontwierpen en bouwden digitale oplossingen met behulp van moderne technieken, zoals digital twin platformen, gebruikmakend van complexe event processing en edge computing.

Toegevoegde waarde
De platformen kunnen worden gebruikt op nieuwe treintypen en worden uitgebreid met nieuwe diensten. Deze aanpak verlaagt de TCO ten opzichte van de ‘silo oplossingen’ van treinfabrikanten en zorgt er uiteindelijk voor dat aan de eisen van toekomstige opvolgers kan worden voldaan.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via office@novius.nl of 0343-760076.