Novius lanceert het raamwerk voor business analyse!

Donderdag 8 maart jl. hebben wij het Novius Raamwerk voor business analyse gelanceerd op het ‘Inspiratie event voor business en ICT analisten’. Tijdens dit zeer goed gewaardeerde event hebben wij een spotlight gezet op methoden en technieken die business en ICT analisten gebruiken.

Het Novius raamwerk voor business analyse bevat de meest gangbare modellen binnen ons vakgebied (denk aan requirementsmodel, procesmodel en datamodel). Kenmerkend voor dit raamwerk is de expliciet uitgewerkte samenhang tussen deze modellen. Veel bedrijven werken tegenwoordig met architectuur, ook de relatie met architectuurmodellen is opgenomen. Het raamwerk is te gebruiken door agile, waterval en hybride werkende organisaties.

Het programma van het inspiratie event stond in het teken van deze materie. De deelnemers hebben een aantal cases uitgewerkt en sloten de middag af met een spetterend escape room spel. De winnaars van de escape room hebben als team het best hun kennis en kunde toegepast.

 Enkele reacties van deelnemers:

‘Super om ook eens met analisten van andere bedrijven over mijn vakgebied te discussiëren’
‘Leuk event, ik kom de volgende keer zeker weer’
‘Goed om de samenhang tussen requirements en modellen een keer expliciet gezien te hebben’

Ook geïnteresseerd in het Novius raamwerk voor business analyse en een standaard schrijfwijze voor requirements en modellen? Download hier de Novius stijlgids voor bedrijfsontwerp.

Mocht je hier vragen over hebben en/of meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op met Peter Buijs (pbuijs@novius.nl, 06-16210515). Peter Buijs is Senior Business Consultant en manager van het Competence Center Bedrijfsontwerp bij Adviesgroep Novius