De Platformoverheid

De bijzondere leerstoelen van het CAOP brengen elke twee jaar de Staat van de Ambtelijke Dienst (STAD) uit. STAD biedt onafhankelijke en kritische beschouwingen over de ontwikkelingen in de overheid en combineert wetenschappelijke analyses met ervaringen uit de praktijk. STAD 2019 is de vijfde editie en heeft als titel ‘Technologische en sociale innovatie’.

Het boek biedt een rijk en samenhangend inzicht in de effecten van technologie op het openbaar bestuur en hoe deze effecten het best beïnvloed kunnen worden. De auteurs hebben hier vanuit een verschillend perspectief aan bijgedragen.

Guido Bayens, partner van Novius Adviesgroep en autoriteit op het gebied van bedrijfs- en informatie-architectuur, schreef voor deze editie het hoofdstuk ‘De Platformoverheid’. De vraag die hij in dit hoofdstuk onderzoekt is: kan ook de overheid gebruikmaken van digitale platformen om op moderne en efficiënte wijze sturing te geven aan maatschappelijke ontwikkelingen en tevens op moderne wijze haar taken en doelen te realiseren?

Lees hier het artikel: De Platformoverheid

Bekijk hier: STAD 2019

 

Voor meer informatie en/of een afspraak met Guido Bayens, kun je bellen met of mailen naar het secretariaat van Novius, office@novius.nl / 0343-760076