Novius is samen met NS genomineerd voor de Computable Awards 2019!

In de categorie ‘ICT-project van het jaar in het Grootbedrijf’ zijn Novius en NS met het project ‘Internet of Trains’ één van de vijf genomineerden. Stem nu via deze link en help ons te winnen!

Treinen zijn rijdende computers geworden. Zij leveren en ontvangen veel telemetrische data waarmee allerlei relevante services voor reizigers, conducteurs en machinisten, operationele diensten, kunnen worden gerealiseerd. Om de hoeveelheid data en belanghebbende afnemers van actuele informatie te voorzien heeft NS met behulp van Novius On Board Information Services (OBIS) ontwikkeld. Vanuit Novius is Hans Tönissen als programma-architect nauw betrokken geweest bij dit project.

Het juryoordeel: ‘Bewonderingswaardig, getuigend van visie en ondernemerschap, heeft het projectteam volgens de jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf met treinleveranciers onderhandeld en samengewerkt om nieuwe treinen van OBIS te voorzien. Een treinbouwer kan alleen maar aan NS leveren als de trein met OBIS is uitgerust. Wereldwijd is dit ongeëvenaard. De ‘virtuele trein’-oplossing is een uniek staaltje van vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Het laat duidelijk zien dat een goede samenwerking tussen klant en leverancier een sleutel tot succes is. Voor beiden is dit een win-winsituatie. Gezien het grote maatschappelijk belang is ‘Internet of Trains’ een terechte nominatie.’

Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op via 0343-760076 of office@novius.nl.